Monday, December 9, 2013

برندگان ایرانی‌ جایزه ساخارف یاد نلسون ماندلا را در سفارت آفریقای جنوبی گرامی‌ داشتند

سپیده دم - جعفر پناهى و نسرین ستوده به همراه مادران صلح روز شنبه با در دست داشتن شاخه گل جهت گرامی داشت خاطره نلسون ماندلا رهبر ضد آپارتاید مردم آفریقای جنوبی در مقابل سفارت آن کشور گرد هم آمدند و بعد از دیدار با سفیر آفریقای جنوبى دفتر یاد بود را امضا کردند.


نلسون ماندلا، رئیس جمهوری سابق، و رهبر مبازرات ضد تبعیض نژادی آفریقای جنوبی، به دلیل عفونت ریه روز پنجشنبه درگذشت. او هنگام مرگ ۹۵ سال داشت.


ماندلا نزدیک به سه دهه به دلیل نقش خود در نبرد برای پایان دادن به تسلط اقلیت سفید پوست و تبعیض رسمی علیه سیاهپوستان در آفریقای جنوبی، زندانی بود. اما او توانست از سلول زندان خود نیز به مبارزه ادامه دهد.

او طی سه دهه ای که در زندان بود، به بیماری سل متبلا شد و در چند سال اخیر بارها در بیمارستان بستری شد.

پس از آزادی به عنوان نماد صلح و آشتی سربلند کرد و در سال ۱۹۹۳ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.


اولین جایزه ساخارف در سال ۱۹۸۸ به‌طور مشترک به نلسون ماندلا از آفریقای جنوبی و آناتولی مارچنکو از روسیه اهدا شد. جایزه ساخارف ۲۴ سال بعد در سال ۲۰۱۲ به‌طور مشترک به دو دگراندیش و آزادیخواه ایرانی، نسرین ستوده و جعفر پناهی اهدا شد.


از این رو ادای احترام برندگان ایرانی‌ جایزه ساخارف  به نلسون ماندلا در سفارت آفریقای جنوبی دارای مفهوم سمبلیک مضاعفی است  که باعث خشنودی فعالین حقوق بشر و آزادیخواهان جهان خواهد شد.


در تیر ماه سال ۱۳۹۲ عده‌‌ای از فعالین حقوق بشر در پیامی برای خانواده نلسون ماندلا به همراه تصویری از نلسون ماندلا  که در بستر بیماری به سر می‌برد، نوشتند که  توسط نسرین ستوده و جعفر پناهی به سفارت آفریقای جنوبی تحویل داده شده بود.


سهیل پرهیزی یکی‌ از فعالین حقوق بشر یک روز پس از درگذشت نلسون ماندلا پیشنهادی مبنی بر تلاش برای آزادی دیگران یعنی همان آرمان نلسون ماندلا مطرح کرد و نوشت:


نلسون ماندلا برنده جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۹۳ در سن ۹۵ سالگی شب گذشته پنجشنبه ۵ دسامبر ۲۰۱۳ درگذشت و میراث گران بهایی برای بشریت به جا گذشت: “مبارزه بدون خشونت و شجاعانه برای زندگی‌ بهتر دیگر انسان های روی کره زمین ”


و چه زیبا اندیشه ناب خود را با این کلمات به ما آموخت:


” آزادی صرفا رها شدن از غل و زنجیر نیست، بلکه زندگی کردن همراه با احترام و رعایت حق دیگران است ”


از این رو پیشنهاد می‌کنم برای صیانت از این اندیشهٔ والا و پیروی از روش آزادیخواها‌نهٔ نلسون ماندلا، خواستار برداشته شدن ممنوعیت خروج از کشور برای نسرین ستوده و جعفر پناهی شویم تا به نمایندگی‌ از فعالین حقوق بشر و مردم ایران، جهت شرکت در مراسم خاکسپاری نلسون ماندلا به آفریقای جنوبی پرواز کنند و پیام آور صلح و دوستی‌ مردم ایران شوند.


از دولتمردان ایرانی‌ نیز بخواهیم اگر به صلح، دوستی‌ و آنچه که ادعا میکنند، به راستی‌ باور دارند به جای پیام های تسلیت تشریفاتی، به آرمان‌های ماندلا احترام بگذارند و مقدمات این سفر را برای این دو بزرگوار فراهم آورند.


محمد خاتمی روز گذشته در اظهار نظری عجیب گفت: مایلم در مراسم تدفین ماندلا شرکت کنم.  خاتمی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا مشکل خروج او از کشور برطرف شده یا نه، به خبرگزاری ایسنا گفت “ان‌شاءالله که تاکنون چنین مشکلی وجود نداشته باشد.”


این در حالیست که نلسون ماندلا یک سال و نیم قبل از مرگ بسیار متأثر از وضعیت ایران ، کشته شدن ندا آقا سلطان ( تا مدت‌ها عکس ندا را در اتاقش داشت ) و دروغ پردازی‌های مقامات ایرانی‌ بود و در سال ۲۰۰۴ دعوت دولت محمد خاتمی برای سفر به ایران را نپذیرفت و به بیهوده بودن تلاشهایش در دو سفری که به ایران داشته اشاره کرد. ( جرس -  ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ )


جعفر پناهی، مهناز محمدی و رخساره قائم مقامی، فیلمسازان ایرانی  ۸ مرداد ۱۳۸۸ به همراه گروه دیگری از فیلمسازان و مستندسازان برای گذاشتن گل بر مزارندا آقا سلطان و دیگر کشته شدگان حوادث آن سال به بهشت زهرا رفته بودند، بازداشت شده بودند.


1426404 583087308411118 932913703 n برندگان ایرانی‌ جایزه ساخارف یاد نلسون ماندلا را در سفارت آفریقای جنوبی گرامی‌ داشتند


63711 10152052095388954 1007350683 n برندگان ایرانی‌ جایزه ساخارف یاد نلسون ماندلا را در سفارت آفریقای جنوبی گرامی‌ داشتند


1469941 583087338411115 12751267 n برندگان ایرانی‌ جایزه ساخارف یاد نلسون ماندلا را در سفارت آفریقای جنوبی گرامی‌ داشتند



برندگان ایرانی‌ جایزه ساخارف یاد نلسون ماندلا را در سفارت آفریقای جنوبی گرامی‌ داشتند

No comments:

Post a Comment