علی افشاری: همانطور که پیشبینی می شد ، مرضیه افخم با ادبیاتی شبیه کارگزاران دولت احمدی نژاد به محکومیت قطعنامه تصویب شده کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل در اعتراض به وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران پرداخت.
بدینترتیب معلوم شد وزارت خارجه روحانی اراده و تصمیمی بر تلاش برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران ندارد و نگاه به مسائل داخلی سیاسی ایران در وزارت خارجه تغییری نکرده است. همچنین این اظهار نظر نشان داد امیدواری مندرج در متن قطعنامه نسبت به عملکرد دولت یازدهم از بخت کمی برای تحقق برخوردار است.[/caption]
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به تصویب قطعنامه حقوق بشر ایران در کمیته سوم نشست مجمع عمومی واکنش نشان داد. شصتوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل روز گذشته سهشنبه ۲۸ آبانماه ( ۱۹ نوامبر) برگزار شد و پیش نویس قطعنامه در خصوص نقض حقوق بشردر ایران با ۸۳ رای موافق، ۳۶ مخالف و ۶۲ ممتنع تصویب شد.
قطعنامۀ امسال روی آمار گزاف اعدام در ایران متمرکز است و از دولت ایران میخواهد تا “نگرانی های اساسی…را مورد بررسی قرار دهد…و به طور کامل به تعهدات حقوق بشری خود، چه در قوانین و چه در عمل احترام بگذارد.” این قطعنامه بطور ویژه از ایران میخواهد تا “قطع اعضاء، شلاق، کور کردن و سایر اشکال شکنجه و دیگر رفتارها یا مجازاتهای بیرحمانه، غیرانسانی، یا خفت بار” و همچنین “اعدام در ملاء عام و سایر اعدامهایی را که در غیاب پادمان های به رسمیت شناخته شدۀ بین المللی اجرا میشوند” را حذف کند. در مهرماه سال جاری کمپین بین المللی حقوق بشر و مرکز اسناد حقوق بشر ایران با انتشار بیانیه ای گفتند که ایران از زمان تحلیف حسن روحانی در مردادماه ۱۲۵ نفر را اعدام کرده و این آمار از آن زمان تا کنون از ۲۰۰ مورد نیز گذشته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «مرضیه افخم» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به تصویب ” قطعنامه ضدایرانی در کمیته سوم نشست مجمع عمومی سازمان ملل” اظهار داشت: متاسفانه و بر اساس روال چند سال گذشته، تعدادی از کشورهای غربی به پیشگامی کانادا با اهداف سیاسی و به ادعای نقض حقوق بشر، قطعنامهای را علیه کشورمان درکمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح و به تصویب رساندند.
اگر چه در قطعنامه سال جاری به تحولات اخیر در جمهوری اسلامی ایران از جمله یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و اقدامات دولت تدبیر و امید اشارات مختصری شده است ولی در کلیت قطعنامه به طور متعدد نکات خلاف واقع ذکر شده است که منبع و ماخذی جز سایت های رسانه ای مرتبط با بانیان غربی این قطعنامه و گروههای ترویستی بد نام و وابسته ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگونه استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر علیه کشورهای مستقل را محکوم میکند و از اینکه مکانیزم و ابزارهای حقوق بشری سازمان ملل متحد دستاویز سیاست بازیهای کشورهای غربی قرار گرفته متاسف است و تعریف این قطعنامه و همچنین محتوای آن را قویا مردود میداند.
افخم افزود: بانیان قطعنامه در حالی به اغراق گویی و سیاه انگاری در قبال وضعیت حقوق بشر درجمهوری اسلامی ایران پرداختهاند که نه تنها چشم خود را بر روی وضعیت وخیم حقوق بشر در کشورهای متحد خود بستهاند، بلکه از پاسخگویی به موارد متعدد نقض حقوق بشر شهروندان خویش ناتوان میباشند و در سابقه تاریخی و حتی امروزه خود موارد سیستماتیک و وحشتناک نقض حقوق بشر را در پرونده دارند.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بدون توجه به اقدامات مداخله جویانه سیاسی، بر اساس شرع مقدس اسلام و همچنین اصول مندرج در قانون اساسی کشور، در جهت حمایت و گسترش از حقوق آحاد شهروندان خود ثابت قدم بوده و معتقد است که موضوع حقوق بشر نباید صحنه تقابل کشورها و فرهنگهای مختلف شود، بلکه این مساله میتواند با گفتوگو و احترام متقابل که اساس حقوق بشر میباشد. زمینه ساز همکاری ملتها و انتقال تجارب برای ارتقای کرامت انسانی شود.
افخم اظهار امیدواری کرد مفهوم حقوق بشر فارغ از نگرش سیاسی، مبنای ترقی و کمال انسانها ومنبع همزیستی مسالمت آمیز میان کشورها شود.
افخم: ابزارهای حقوق بشری دستاویز سیاست بازی کشورهای غربی قرار گرفته است
No comments:
Post a Comment