بر اساس آخرین آمار منتشرشده از میزان بیکاری در ایران، شاخص “فلاکت” در این کشور که نشان دهنده سطح رفاه خانوار است به ۵٠٫۵ درصد رسید.
(۰۷:۵۵)
روزنامه “شرق” چاپ تهران، امروز در گزارشی نوشت: شاخص فلاکت در سال ٨۴ که محمود احمدینژاد زمام اجرایی کشور را به دست گرفت ٢١٫٩ درصد بود که با افزایش ٢٨٫۶ درصدی هماکنون به ۵٠٫۵ درصد رسیده است.
این شاخص که اولین بار توسط محسن رضایی در مناظرههای انتخاباتی سال ۸۸ در رسانههای ایران مطرح شد مجموع دو شاخص نرخ بیکاری و تورم است.
همچنین روزنامه شرق، امروز به نقل از یک کارشناس اقتصادی نوشته که در این دوران که طلاییترین دوران از نظر میزان درآمدهای حاصلشده از نفت برای ایران بوده، افزایش فلاکت قابل توجیه نیست.
به گفته این کارشناس اقتصادی، صاحبان ثروت در این سالها بر ثروتشان افزوده شده و فقرا فقیرتر شدهاند.
همچنین به گفته وی، آنچه در دوسال گذشته در اقتصاد ایران اتفاق افتاده، تورمی سهرقمی را رقم زده و آمار تورمی که از سوی مراجع رسمی ایران اعلام میشود «بهطور قطع» دستکاری شده است.
از نظر کارشناس اقتصادی روزنامه شرق، یکی از دلایل متعددی که تورم دو سال گذشته ایران را لجامگسیخته کرده، پدیده هجوم بانکی و دلاریشدن سرمایههاست.
گزارش بانک مرکزی از عملکرد ١٠٠ روز اول ریاست جمهوری حسن روحانی
بانک مرکزی حمهوری اسلامی در گزارشی رسمی از عملکرد ١٠٠ روز اول دولت حسن روحانی، اعلام کرد: تعداد اندکی از کالاهای خوراکی در طول این دوران با کاهش نرخ مواجه بوده اما قیمت بیشتر کالاها با افزایش روبرو بوده است.
بدنبال روی کار آمدن دولت یازدهم، با شعار “تدبیر و امید”، گزارشهای از برنامه های دولت در راستای بهبود وضعیت معیشتی و مهار تورم منتشر شد.
حسن روحانی در آغاز دوران ریاست جمهوری اعلام کرد که از زمانی که عهده دار مسئولیت ریاست جمهوری شده، “با آمار و ارقام دهشتناکی” روبرو شده است.
محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهوری اسلامی هم روز یک شنبه ٢۶ آبان اعلام کرد: گزارش عملکرد صد روزه دولت یازدهم، هفته اول ماه آذر ارائه خواهد شد.
منبع: رادیو بینالمللی فرانسه
No comments:
Post a Comment