محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران گفته است که ایران در سوریه حضور نظامی ندارد.
به گزارش بی بی سی وزیر خارجه ایران که به آفریقای جنوبی سفر کرده بود، در کنفرانس خبری خود در پاسخ به سوالی درباره فیلمهای منتشر شده از حضور سپاهیان ایران در سوریه گفت ایران با دولت سوریه تنها رابطهای سیاسی دارد.
این در حالیست که شواهد غیر قابل انکاری از حضور نظامی ایران در سوریه وجود دارد.
روزنامه نگار آمریکائی و برنده جایزه پولیتزردرسال ۲۰۰۹ که به خاطر پوشش اخبار جنگ در عراق و افغانستان شهرت دارد، درمقاله ای بیست و دو صفحه ای تحت عنوان «فرمانده اسرار آمیز» در هفته نامه نیویورکر می نویسد: «مهمترین فرمانده نظامی در جنگ داخلی سوریه کسی جز سرلشگر قاسم سلیمانی نیست.» ( رادیو فردا - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷ )
قاسم سلیمانی٬ فرمانده نیروی «قدس» نیز خود ضمن تاکید بر مواضع جمهوری اسلامی در رابطه با سوریه، در چهاردهمین اجلاس خبرگان رهبری گفت: «عدهای انتقاد میکنند که چرا از سوریه اینقدر حمایت میکنیم که باید به آنها گفت سوریه خط مقدم مقاومت است.»
بی بی سی فارسی در مستند “جنگ پنهان ایران در سوریه” که چهارشنبه پخش شد حضور اعضای سپاه پاسداران ایران را در شهر حلب در شمال سوریه به تصویر کشید. این مستند نشان میداد که فرماندهان سپاه پاسداران ایران در شهر حلب حضور دارند و نیروهای حامی بشار اسد را آموزش می دهند و با آنها در عملیات نظامی هم شرکت می کنند.
تصاویر ویدئویی که در اواخر تابستان در اینترنت منتشر شده نشان می دهد که مسؤولان نظامی جمهوری اسلامی سربازان سوری را در ارتش این کشور فرماندهی می کنند و به آنها مشاوره و آموزش های نظامی می دهند. این تصاویر مجدداً حضور فرماندهان نظامی ایران را در سوریه بر سر زبان ها انداخته، درحالی که جمهوری اسلامی اعزام هرگونه رزمنده به سوریه را تکذیب کرده بود.
درویش رنجبر، دیپلمات پیشین در زمینه معاهدات نظارت بر سلاحهای کشتار جمعی در برنامه افق صدای آمریکا (سوریه: جنگ افزار شیمیایی، تروریسم، ایران) در تاریخ ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۳ افشاگری کرد و گفت: در سال ۷۶ با آمدن آقای خاتمی جمهوری اسلامی با تلاشهای همین آقای ظریف ، یک بازی دوگانه رو اجرا کرد، از یک طرف میخواست به جامعه بینالمللی نشان دهد که دیگر دست به ترورهای خارج از کشور نمیزند و تلاش کردند که کنوانسیون منع سلاحهای کشتار جمعی را تصویب کند، منتها بحث این است که از یک طرف میخواستند این کنوانسیون را به موقع به تصویب برسانند، که اعتماد جامعهٔ بین المللی را به دست بیاورند، از طرف دیگر نمیخواستند ذخیره سلاح شیمیایی را از دست بدهند، بنابرین بازی دوگانه ای را پیش بردند و مخفیانه ذخایر سلاح شیمیایی را حفظ کردند.
ابوالفضل اسلامی نماینده پیشین خلع سلاح: چون سوریه عضو کنوانسیون نبود و تحت بازرسیها قرار نمیگرفت، ولی چون جمهوری اسلامی عضو کنوانسیون بود و ممکن بود که مورد بازدید قرار بگیرد، من به نظرم این سلاحهای شیمیایی رو منتقل کردند به سوریه، حتی دانشمندان سوریه با ایران فعالیتهای مشترک داشتند …
این بار اول نیست که محمد جواد ظریف حقایق را انکار میکند.
وزیر امور خارجه اخیرا نیز نقض حقوق بشر در ایران را انکارکرد و در دیدار با ناوی پیلای، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، ضمن دفاع از وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: نحوه کنونی تهیه گزارش ها درمورد وضع حقوق بشر درایران، به شأن حقوق بشر وسازمان ملل ضربه می زند!
در گفتگو با شبکه ای.بی.سی وانمود کند که خامنه ای نگفته هولاکاست افسانه است: «اگر “افسانه” خوانده شده، به خاطر ترجمه بد و خارج از “کانتکست” بوده است! مشکل این است که وقتی چیزی را از فارسی به انگلیسی ترجمه میکنید، چیزی از دست برود، مانند فیلم “Lost in Translation”، که چیزی در ترجمه از دست میرود.»
در صورتی که علی خامنهای به وضوح در سخنان خود هولوکاست را افسانه خوانده است و ویدئوی آن هنوز موجود است.
محمدجواد ظریف را بهتر بشناسیم . (لطفا اینجا کلیک کنید)
ظریف حضور نظامی در سوریه را دوباره انکار کرد
No comments:
Post a Comment