Wednesday, April 24, 2013

رئیس قوه قضائیه: در ایران اعدام سیاسی نداریم

131ABE82 A775 490E 8BD1 4B45FA22B61D w640 r1 s



صادق لاریجانی در واکنش به گزارش سالانه حقوق‌بشر آمریکا که در آن پرونده‌ی ایران نیز مطرح شده است، مواردی نظیر وجود اعدام سیاسی در ایران را “کذب محض” خواند. وی هدف گزارش را زیر سئوال بردن انتخابات دانست.



صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه (۴ اردیبهشت/ ۲۴ آوریل) گزارش اخیر دولت آمریکا درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران را “ضعیف” خواند. به گفته وی مستند بودن این گزارش به “ادعاهای گروه‌های مخالف و معاند جمهوری اسلامی ایران” دلیل واضحی بر “ضعف” آن است.


وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه حقوق‌بشر برای سال ۲۰۱۲ آورده است که از ایران تا ونزوئلا سرکوب جامعه مدنی به‌عنوان شاهرگ یک جامعه دمکراتیک ادامه دارد و تشدید شده است.


در این گزارش سالانه آمده است که جمهوری اسلامی ایران “به‌طور جدی حقوق اولیه شهروندان خود را محدود ساخته است”. این گزارش با استناد به اطلاعات سازمان‌های غیردولتی می‌‌افزاید که حکومت ایران ۵۲۳ نفر را در سال ۲۰۱۲ اعدام کرده که بسیاری از این اعدام‌ها مخفیانه صورت گرفته‌اند یا دادگاهی برای متهمان تشکیل نشده است.



به گزارش خبرگزاری “مهر” صادق لاریجانی رئیس قوه‌قضائیه جمهوری اسلامی در جلسه مسئولان دستگاه قضایی ایران تاکید کرد: «در ایران مطلقاً اعدام سیاسی نداریم و اعدام‌ها مربوط به کسانی است که به صورت مسلحانه اقدام به مقابله با نظام کرده‌اند و این کار سیاسی نیست.»


وی گفت: «مطابق قانون جمهوری اسلامی ایران، مجازات مطلقِ اقدام علیه امنیت ملی کشور اعدام نیست و اگر مدعی هستید ما افرادی را صرفا به این دلیل اعدام کرده‌ایم، اسامی آنان را اعلام کنید.»


اعدام قاچاقچیان مواد مخدر


آیت‌الله لاریجانی اعمال مجازات‌های سنگین علیه افراد بدون انجام روند عادلانه و قانونی محاکمات را که همواره یکی از انتقادات بین‌‌المللی نسبت به ایران بوده است “کذب محض” خواند و گفت:‌ «عمده اعدام‌ها در ایران مربوط به قاچاقچیان کلان مواد مخدر است. چرا که ایران به لحاظ اخلاقی و انسانی خود را موظف به برخورد با سوداگران مرگ می‌داند؛ در حالی‌ که عمده این قاچاق‌ها برای کشورهای اروپایی و آمریکا است.»



آمار بالای اعدام‌ها در ایران باعث شد در اوایل ماه آوریل امسال دولت دانمارک کمک‌های نقدی خود به برنامه مبارزه با مواد مخدر ایران را قطع کرد. به گفته وزیر توسعه دانمارک، این کشور در ارزیابی‌های خود به این نتیجه رسیده که پول‌های اهدایی به جمهوری اسلامی به اعدام‌های بیش‌تر و زندانی‌های بیش‌تر ختم می‌شود و “اعدام و زندانی کردن انسان‌ها در شرایط غیرانسانی کاری نیست که مالیات‌دهندگان دانمارکی از آن حمایت کنند”.


انگشت اتهام‌زنی به سوی آمریکا


رئیس قوه قضائیه در صحبت‌های خود اعلام کرد آمریکا خود ناقض حقوق‌بشر است و نمی‌‌تواند برای مساله نقض حقوق‌بشر در دیگر کشورها “دلسوزی” کند. وی گفت: «رجوع به وضعیت اسفبار زندان‌های گوانتانامو و ابوغریب و گزارش‌ها و تصاویر منتشرشده از این دو زندان، به تنهایی برای زیر سوال رفتن صحت و سقم دلسوزی آمریکا درباب حقوق‌بشر کافی است.»


صادق لاریجانی مداخله نظامی آمریکا در افغانستان را یکی از علل “افزایش چشمگیر” تولید مواد مخدر در این کشور ارزیابی کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران که به مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر می‌پردازد، متهم به فعالیت‌های ضد حقوق‌بشری می‌‌شود.»


وی برداشت غرب از حکم محاربه را نادرست خواند و گفت معنای لغوی آن دشمنی با خداست اما معنای آن در قانون اقدام مسلحانه شهروندان است. وی اعدام افراد به جرم اهانت به مقامات عالی نظام و اقدام علیه امنیت ملی و نیز محاربه در معنای لفظی آن را “کذب محض” خواند.


هشدارهای دیگری برای محمود احمدی‌نژاد


لاریجانی در بخشی دیگر از اظهارات خود به بحث انتخابات آتی ریاست‌جمهوری در ایران پرداخت. وی آمریکا را متهم کرد که در پی استفاده ابزاری از مساله حقوق‌بشر در جهت “زیر سوال بردن” انتخابات آینده ایران است.


وی با اعلام این‌که ” در طول سال‌های گذشته برخلاف ادعای غربی‌ها تمام گروه‌ها و جناح‌های سیاسی توانسته‌اند دولت را به دست بگیرند” به گروه‌های سیاسی داخل کشور هشدار داد:« تلاش برای تحمیل کردن کاندیداهای مدنظر گروه‌ها، برخلاف قانون و نوعی زیاده‌خواهی است.»


فشارها بر محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران، که اپوزوسیون موفقیت وی در انتخابات ۲۰۰۹ را حاصل تقلب انتخاباتی می‌داند، برای جلوگیری از حمایت وی از اعلام نامزدی احتمالی اسفندیار رحیم مشایی ادامه دارد. وی در آخرین سفر استانی خود به خوزستان، رد صلاحیت‌ها را به دلیل “وجود انسان‌های کج‌فهم” خوانده و گفته عده‌ای تمایل دارند مملکت در چنگ آن‌ها باشد. احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنانش گفت:«می‌گویند باهات برخورد می‌کنیم؛ برخورد کنید، شما عددی نیستید در برابر ملت که بخواهید برخورد کنید.»


رئیس قوه قضاییه گفت: «عده‌ای از هم‌اکنون در تلاش برای ناامید کردن مردم هستند، این کار آن‌ها آب به آسیاب دشمن ریختن است و باید بدانند که به اعتبار همین قانون اساسی، بر مسند کار آمده‌اند و اعتبار آنان از قانون و نظام و رای همین مردم است.» وی هشدار داد:«عاقلانه نیست که بر شاخه بنشینید و بن بزنید.»



منبع: دویچه وله فارسی




رئیس قوه قضائیه: در ایران اعدام سیاسی نداریم

No comments:

Post a Comment